Nyheter

Linus Hemsida "Positiva negativ"

Nyheter!

 

Här är delar av, om vad som hänt sedan jag började med bilder efter pensioneringen 2003.

 

Den 6 juni 2006 fick jag Kulturpriset i Hembygdsgården

Bildvisning biblioteket 2007 Anders Engdal berättade och jag visade bilder.

Bildvisning i Åboholm 2007 Stig Gustavsson berättade och jag visade bilder.

 

 

19 maj 2007

 

Ordnade jag och Ola Andersson en klassträff för klass 6 Folkskolan 1955. Vi träffades vid fontänen, ja dragen fanns där, medan vi pratades kom Hembygdståget och tog med oss till Hembygdsgården, där kom minnena fram över en kopp kaffe, för de flesta av oss har inte sets sedan 50-talet. Senare framåt kvällen träffades vi med bildvisning och mat och fortsatt prat. Det var våran första träff, det tog oss 52 år, och dagen blev hellyckad, vi bestämde oss att träffas om 5 år igen.

 

 

Nedan är korten från 1955-2007

 

Klass 6 Folkskolan 1955

 

Övre gruppen fr v: Karl-åke Carlsson, Ingela Fogelberg, Ulf Ekström, Anders Bergsten, Barbro Wassberg

Ola Andersson, Christina Rajfors, Lär.Henry Dahlin, Per Hansson, Christina Andersson, Curt Conning,

Sven-Erik Andersson, Rolf Eriksson.

 

Andra raden: Ann-Britt Persson, Sylvia Persson, Gudrun Tideström, Vivianne Johansson, Kerstin Johansson.

 

Första raden: Lars-Erik och Sven-Olov Nyden, Örjan Lundbäck, Rolf Loven, Leif Larsson, Stig-Olov Zetterlund, Lars Johansson, Kjell Sundblad.

 

Klassträffen hotellet 2007

20 oktober 2008

 

Visade bilder för högstadiet i Sjöängsskolan på deras "Temadag" den 20 okt. Intresset för förläsningarna var stort från både elever och lärare. Askersund har en fantastisk historia med hamnen, järnvägen, industrierna och inte minst som eleverna tyckte "Kallbadhuset". Någon elev sade "det fanns mera förr".

 

24 oktober 2008

 

Visade bilder på Hälsocentralen den 24 okt. De mindes mina filmer och bilder från järnvägen, hamnen, Askersundsverken, Trikåfabriken, Stadskärnan,Skyllberg Zinkgruvan,Hammar bl a

 

27 november 2008

 

Reprisen om Kjerrström fyllde Folkets Hus ännu en gång, det är trevligt att så många delar på intresset´´gamla bilder´´. Hörs gärna av om ett förslag till nästa visning, hitta på ett tema.

 

15 december 2008

 

Visade bilder hos släktforskarna på Lilla Kafeet, även Lucia kom som Åsa och Hanna med riktigt god sjönsång, god stämmning som vanligt med släktforskarna där Bengt Willen höll ihop det hela.

 

Övrigt

 

När jag inte sitter hemma och jobbar med bilder, eller besöker Askersundshem och tittar i album, besöker jag en våning ner i arkivet under biblioteket, där studerar jag genom mickrofilmer i Askersunds Vekoblad, jag började med år 1905, för tillfället håller jag på med 1912. Jag tycker att fler borde komma till Biblioteket och arkivet, personalen är hjälpsam och trevlig, det finns så mycket spännande att leta efter. Här nedan finns det lite prov på vad jag letar efter.

 

1909

1909

1909

1909

Copyright ® 2008 leiflinuslarsson.se

 

Copyright © All Rights Reserved